Nu de WLTP-invoering nadert gaan we op de vraag in waar jij als autokoper op moet letten. We zetten deze week twee modellen in de spotlights: de nieuwe Ford Focus en de door ons geteste DS 7 Crossback. Van het vele en gevarieerde overige nieuws volgt hieronder een bloemlezing.

Afgelopen week beleefde de nieuwe Ford Focus z'n Nederlandse debuut. Ook wij waren erbij aanwezig. Het verslag van deze Ford Family Day vormt slechts een van de artikelen die wij inmiddels hebben gewijd aan de nieuwe generatie van het populaire Ford-model. En er staat de komende 2 weken nog meer te wachten! Daarom vind je al onze Focus 2018-items hier handig bij elkaar.

DS 7 Crossback

De 225 pk sterke PureTech-benzinemotor is nu leverbaar op de DS 7 Crossback. Wij hebben de SUV uitgebreid aan de tand gevoeld, maar dan met 180 pk dieselmotor. Wil je weten wat de sterke en mindere punten van deze DS zijn, lees dan de rijtest of bekijk onze video. De uitgebreide fotoreportage laat zien hoe fraai een Franse auto kan zijn. 

Audi A6 Avant

Showroomnieuws

De eerste prijzen van de Audi A6 Avant zijn bekend, je kunt de stationwagon nu bestellen. Mini introduceert schonere benzinemotoren en een optionele automaat voor z'n modellen. Ook de 1,5 liter diesel in de Opel Crossland X is nieuw. Nu al zijn gegevens bekend over auto's die nog niet in de showroom gearriveerd zijn; lees in onze nieuwsrubriek bijvoorbeeld meer over de aanstaande Suzuki Jimny en Jeep Renegade.  

Bedrijfswagens

De eSprinter is de tweede elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz. Ander bedrijfswagennieuws komt van Toyota. Die voorziet de Proace van zuinigere, schonere en krachtigere dieselmotoren. 

WLTP en meer

De datum nadert waarop de huidige verbruiksmeting vervangen wordt door de WLTP-test. Dat heeft gevolgen voor de 'aanschafbelasting' BPM en dus de prijzen van nieuwe auto's. In ons nieuwe WLTP-artikel lees je over de overgangsperiode en vooral waarop je als autokoper dient te letten als je nog van lage prijzen wilt profiteren.

Deze week hebben we ook de maandelijkse verkoopcijfers - met bestverkochte merken en modellen - gepubliceerd en de uitkomsten van het laatste betrouwbaarheidsonderzoek. Kia en Hyundai komen met de minste gebreken uit de bus. We sluiten af met een felicitatie aan Mazda, wiens CX-5 is uitgeroepen tot Occasion van het Jaar.