Mercedes-Benz laat op social media afbeeldingen circuleren van een sculpturaal studiemodel. De Vision EQ Silver Arrow geeft een eerste idee van de hypercar die we over een jaar of 5 tegemoet kunnen zien.

Een fraai studiemodel, de Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow, figureert op de afbeeldingen waarmee het merk laat weten van de partij te zullen zijn op het Pebble Beach Concours d'Elegance, eind augustus. Het wil daar deze indrukwekkende sculptuur showen, om ons een idee geven welke kant het design opgaat van de hypercar die Mercedes-AMG over een jaar of 5 in serieproductie wil nemen.  

Dit zesde sculpturele studiemodel in de geschiedenis van het merk geeft de designrichting aan onder de noemer 'Aesthetics Progressive Luxury'. In een reactie op de Australische website Drive.com licht Gordon Wagener, de hoofdontwerper van moederbedrijf Daimler, toe dat de nadruk op esthetiek en luxe te maken heeft met de 'onderliggende trend van digitale transformatie'. Mercedes zou deze trend voor zijn rijders willen vertalen in een 'algehele emotionele beleving'. 

Ook de naam 'Silver Arrow' is bewust gekozen. De gestroomlijnde, sigaarvormige sportauto's uit de historie van Mercedes-Benz liggen aan de bron van deze bezieling. Dat valt in het studiemodel te zien aan de benadrukte lengte, de afgeronde vormen, de smalle grille vooraan, de prominente wielkasten en de naar achter geplaatste eenpersoonscabine. De W25 Avus in het bijzonder inspireerde de ontwerpers. Met deze Mercedes-racewagen werd niet alleen (in 1935) het Europees kampioenschap gewonnen dat voorafging aan de Formule 1, maar later ook een snelheidsrecord van 432 km/u op de openbare weg neergezet. 

In de sculptuur zien we ook moderne race-verwijzingen terug. De centrale vin naar achter toe, bijvoorbeeld, wordt in de hedendaagse Mercedes-Benz Formule 1-auto's gebruikt om de stabiliteit te vergroten. 'EQ' tenslotte, betekent natuurlijk dat de aandrijving geheel elektrisch wordt. In de media wordt melding gemaakt dat de aandrijflijn qua prestaties minimaal moet concurreren met z'n historische voorbeeld.