Tesla Model 3

Tesla bereidt de Europese verkoopstart van de Model 3 voor. Aanstaande week vindt het officiële debuut plaats op het Goodwood Festival of Speed. 

Steeds vaker is het Britse autofestival Goodwood Festival of Speed het showtoneel voor elektrische auto's. Ook Tesla strijkt dit jaar van 12 tot en met 15 juli met het complete assortiment neer op het grasveld van het Goodwood Estate. Voor de compacte premiumsedan Model 3 markeert dit het officiële Europese debuut - en dat is goed nieuws, want de langverwachte verkoop op ons continent wordt daarmee voorbereid.

In Nederland kunnen we de Model 3 in het begin van 2019 verwachten. Na een door problemen geplaagde productiestart zegt Tesla nu op schema te zitten. Het voorspelt de auto 12 tot 18 maanden na de order af te kunnen leveren, aldus het tijdschrift Autocar. In eerste instantie zal de Model 3 beschikbaar komen met een batterijpakket van naar keuze 50 of 75 kWh, later volgt een vierwielaangedreven Performance-uitvoering.

Iedereen die een Model 3 heeft gereserveerd ontvangt van het merk een lot om de auto in Goodwood in levende lijve te kunnen aanschouwen en als een van de eerste Europeanen erin plaats te mogen nemen. Helaas doet het model niet mee aan de spectaculaire festivalrace, de beklimming van de heuvel, maar we verwachten wel dat het dringen wordt op de stand.