De orderboeken voor de nieuwe BMW X5 zijn geopend. Vanaf 90.983 euro kun je de SUV bestellen. Er is keuze uit drie motoren. 

Op 24 november staat de nieuwe generatie BMW X5 in de showrooms. Bij de verdere ontwikkeling zegt het Beierse merk vooral ingezet te hebben op terreinvaardigheid. Maar ook zijn nieuwe stappen gezet in digitalisering en (semi-)autonoom rijden.

BMW biedt de X5 met drie motoren aan, alle zescilinder-in-lijn exemplaren van 3 liter inhoud. De benzinemotor doet dienst in de X5 xDrive40i en is verkrijgbaar vanaf 96.594 euro. Van 0-100 km/u accelereren kan daarmee in 5,5 seconden. De maximale 340 pk vermogen en 450 Nm koppel betekenen (theoretisch) een gecombineerd verbruik van 8,5 tot 8,8 l/100 km. De motor is van een benzinepartikelfilter voorzien.

Diesel rijden kan vanaf 90.983 euro, in de xDrive30d. Deze uitvoering kan maximaal 265 paardenkrachten leveren, terwijl de M50d tot 400 pk komt. De trekkracht van deze twee motoren ligt op maximaal 620 respectievelijk 760 Nm. De topdieseluitvoering is te bestellen vanaf 129.350 euro. De 0-100 km/u-sprint vergt met deze M50d slechts 5,2 seconden. Een SCR-katalysator is standaard op de dieselkrachtbronnen. 

Alle uitvoeringen komen standaard met de 8-traps Steptronic-automaat en xDrive vierwielaandrijving. Voor offroaden kun je het onderstel laten voorzien van luchtvering op voor- en achteras. 

In onze eerdere aankondiging van de X5 hebben we al het een en ander geschreven over accessoires en opties. Noemenswaardig zijn onder meer de BMW Live Cockpit Professional met twee 12,3 inch grote schermen, BMW Connected Pack Professional internetdiensten, de semi-autonome file-assistent, de achteruitrij-assistent en de mogelijkheid om software-updates 'over the air' door te voeren. Er zijn een groot aantal al dan niet nieuwe opties verkrijgbaar, evenals personaliseringsmogelijkheden. Sommige opties, zoals een derde zitrij, worden pas op een iets latere datum geleverd.