Porsche presenteert de vernieuwde Macan. Met enkele subtiele wijzigingen aan de buitenkant en onderhuids kan de kleinste SUV van het merk er weer even tegenaan.

Porsche vernieuwt zijn instapmodel. De Macan heeft een iets andere voorkant gekregen, met nieuwe led-koplampen en subtiele wijzigingen in de bumper. De grootste verandering vind je aan de achterkant, de twee lichtunits zijn samengesmolten tot een geheel. Andere herkenningspunten zijn de nieuwe wieldesigns en de nieuwe kleuren, waaronder het opvallende Miami Blue dat je op de foto’s ziet.

In het interieur valt het nieuwe scherm op. Het touchscreen is met 11 inch fors groter dan het oude exemplaar. Daardoor moest het ontwerp van de middentunnel worden aangepast, de ventilatieroosters zijn verplaatst van naast het scherm naar eronder. Het nieuwe multimediasysteem herbergt enkele nieuwe functies, zoals realtime verkeersinformatie. De optielijst van de Macan is uitgebreid met onder andere voorruitverwarming, een ionisator die de luchtkwaliteit in het interieur verbetert en een GT-sportstuur. Ook nieuw is de file-assistent, techniek waarmee de SUV in de file zelf kan sturen, accelereren en remmen.

Porsche heeft enkele verbeteringen doorgevoerd aan het chassis van de Macan, waardoor de rij-eigenschappen iets zijn aangescherpt. Of er ook motorische wijzigingen zijn is niet bekend. Porsche levert in het huidige model vier- en zescilindermotoren met vermogens van 252 tot 440 pk.

De vernieuwde Macan komt in het najaar naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.