Mercedes-Benz heeft de A-Klasse Limousine onthuld. De nieuwe variant volgt op de A-Klasse Hatchback en komt eind dit jaar naar Nederland.

De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse is er binnenkort ook als sedan. Dat is voor het eerst, de vorige generaties A-Klasse waren alleen als hatchback te verkrijgen. De Limousine volgt min of meer de CLA op, de vierdeurs coupé op basis van de vorige generatie A-Klasse.

De Limousine is met een lengte van 4,54 meter 13 centimeter langer dan de hatchback. De breedte, hoogte en de wielbasis van de twee versies zijn gelijk. Mercedes-Benz belooft dat Limousine veel hoofd- en schouderruimte aan passagiers achterin biedt. De kofferbak heeft een inhoud van 420 liter en heeft daarmee 50 liter meer dan die van de hatchback. De sedan heeft nóg een pré, hij is namelijk gestroomlijnder. Met een Cw-waarde van 0,22 is de A-Klasse Limousine de meest aerodynamische productie-auto ter wereld.

Bij de verkoopstart in het vierde kwartaal biedt Mercedes-Benz twee verschillende motoren aan, beide in combinatie met een zeventraps automaat. De A 200 heeft een 1.4 benzinemotor met 163 pk en de A 180 d is een 116 pk sterke dieselmotor.

Lees ook: Mercedes-Benz A-Klasse: alle informatie