Op 17 september is het eindelijk zover. Dan onthult Audi de e-tron, de langverwachte elektrische SUV van het merk.

De Audi e-tron rijdt op verschillende plaatsen in de wereld al rond. Uiteraard draagt de auto, zoals op de foto's te zien is, nog wel camouflagekleding maar die gaat er binnenkort vanaf. Op 17 september krijgen we eindelijk te zien wat er onder het zwart-witte printje vandaan komt.

Audi maakt al enige tijd reclame voor de auto in Nederland. De e-tron kan namelijk al gereserveerd worden en het merk heeft ook al een indicatieve vanafprijs van 82.500 euro afgegeven. Vanaf 17 september is het ook mogelijk om de auto naar smaak te configureren en niet lang daarna kunnen de reserveringen worden omgezet in orders. De eerste leveringen staan gepland voor de eerste helft van 2019.

Audi maakt in september ook de specificaties van de elektrische SUV bekend. De auto krijgt een krachtig accupakket dat garant staat voor een theoretische actieradius van 500 à 600 kilometer en kan via een snellader worden opgeladen. Verder stopt Audi de e-tron vol met de nieuwste technologie op het gebied van autonoom rijden en infotainment. Het is de bovendien de eerste productie-auto die geen buitenspiegels heeft maar camera’s.