Toyota Land Cruiser

Toyota heeft de Land Cruiser klaargestoomd voor nieuwste uitstoot- en testeisen. Dat is alles behalve vanzelfsprekend, niet alle terreinauto’s blijven leverbaar na de invoering van de nieuwe WLTP-verbruikstest.

De Toyota Land Cruiser is gekeurd volgens de nieuwe verbruiksmethode WLTP. De terreinwagen mag blijven en dat is geen vanzelfsprekendheid, veel van dit soort auto’s overleven de WLTP-meting niet. Zo maakte Mitsubishi onlangs bekend dan de Pajero uit het assortiment wordt gehaald.

Toyota introduceerde vorig jaar nog een herziene versie van de Land Cruiser, met een vernieuwde, schonere 2.8 dieselmotor. Daardoor valt de schade door de nieuwe WLTP-test nu mee. De nieuwe meetmethode is realistischer, waardoor de theoretische CO2-uitstoot hoger uitvalt. Op die waarde is de BPM-belasting gebaseerd en dus worden veel auto’s duurder. Dat geldt ook voor Land Cruiser, waarvoor je na de WLTP-keuring enkele duizenden euro’s meer moet betalen. De vanafprijs bedraagt nu, voor particulieren, 75.995 euro.