Voor wie graag elektrisch wil gaan rijden hebben we een uitgebreide rijtest van de nieuwe generatie Nissan Leaf. Voor alle andere autoliefhebbers is er divers nieuws.

Gereden: nieuwe Nissan Leaf

Waar de eerste generatie Nissan Leaf nog echt pionierde op het gebied van elektrisch rijden, komt zijn opvolger terecht in een druk speelveld. Om uit te zoeken of de Leaf daarin stand kan houden hebben we deze bijna 1.400 kilometer onderworpen aan een rijtest. Lees de uitkomsten en bekijk de foto's.

Fiat Chrysler-nieuws

Het Fiat Chrysler-concern heeft gisteren de meerjarenplannen gepresenteerd van diverse FCA-merken. Dieseluitvoeringen worden uitgefaseerd, hybrides en EV's komen eraan. Jeep krijgt een nieuw topmodel, Alfa Romeo twee nieuwe SUV's. De Fiat 500-reeks wordt geëlektrificeerd maar het echte werk - acht plug-in hybrides en vier elektrische modellen - krijgen we te zien bij Maserati. Daarvoor ontwikkelt FCA een nieuw platform.

Modelnieuws

BMW voegt nieuwe motoriseringen toe aan de X3 en X4-range. Ook is het tijd voor de jaarlijkse zomerupdate bij het merk. Nog meer modellen komen standaard met automaat, verder worden alle benzinemotoren voorzien van partikelfilter. Als de eerste Tesla's Model 3 begin 2019 in Nederland arriveren dan hebben ze een deugdelijke reminstallatie; het geconstateerde probleem is opgelost. Volvo vergroot de productie van de XC40, om lange levertijden voor het populaire model te voorkomen. 

Genesis Essentia Concept

Techniek en innovatie

We zoomen in op de achteruitrijcamera van de nieuwe Ford Focus die 'om een hoekje' kan kijken. Eerder schreven we al over de zelfrijdende all-terrain Land Rover in ontwikkeling, nu is er een update. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Je kunt nog terugblikken naar de auto's die vorig weekend tentoongesteld zijn op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Het nieuw gepubliceerde voordeel in onze actierubriek wordt volgende week aangevuld met meer aanbiedingen. Tot dan!