Ook voor het merk Ram heeft Fiat Chrysler een meerjarenplan gepresenteerd. De pick-up verkoop moet groeien en dus komen er nieuwe 1500-varianten. 

Afgelopen vrijdag presenteerde FCA, het Fiat Chrysler-concern, modelplannen voor alle merken. Staan de meerjarenplannen van de meeste FCA-merken in het teken van elektrificatie, de 'roadmap' van het merk Ram is gericht op groei. 

Van de Ram 1500, die in ons land wordt verkocht, wil het merk meer gaan afzetten. Daarom komen er nieuwe uitvoeringen op basis van het platform, dat is geïntroduceerd als onderdeel van de nieuwe generatie. Als eerste verwachten we volgend jaar een Heavy Duty-variant, als concurrent van de in Amerika aangeboden Ford pick-ups F250 en F350. Binnen 5 jaar wordt deze Ram vervangen wordt door een geheel nieuwe generatie.

De komende jaren verschijnt een opgeruigde 1500, de TRX. Het gaat bij deze wagen vooral om de uitstraling. Toch zei topman Michael Manley tijdens de presentatie dat de TRX net als de Rebel TRX Concept uit 2016 (bij dit bericht afgebeeld) de 6,2 liter Hemi V8 'Hellcat'-motor met compressor kan bergen. Die kan 575 pk produceren. 

Niet opgenomen in onderstaand plan maar wel ter sprake gebracht door Manley: op termijn wil Ram een nieuwe midsize pick-up introduceren. Die moet gaan concurreren met pick-ups als de Chevrolet Colorado en Ford Ranger.

RAM meerjarenplan