Veel wisten we al over de Kia Niro EV, maar nog niet alles. Vandaag kunnen we weer een paar nieuwe weetjes melden. Ook hebben we de eerste foto van het gewijzigde dashboard.

Kia heeft de Niro EV op de autoshow van Busan in Zuid Korea gepresenteerd. Voor het eerst mag het publiek ook naar binnen kijken. Het dashboard is ten opzichte van de andere Niro-versies voorzien van een nieuwe middentunnel en blauwe accenten.

Op die middentunnel is een grote knop aangebracht voor de bediening van de versnellingsbak. Door het nieuwe ontwerp van het onderste deel van het dashboard is er meer ruimte voor vakjes. Nieuw is de mogelijkheid om je telefoon draadloos op te laden. Blauwe dashboardverlichting en sfeerverlichting in zes verschillende kleuren zorgen meer onderscheid.

Het infotainmentsysteem is vernieuwd. Zo is het mogelijk om een animatie van de energiestromen op het scherm weer te geven of om te zoeken naar de dichtstbijzijnde laadpunten. Bovenop het dashboard zijn leds aangebracht, zodat je van buitenaf de laadstatus van de batterijen kunt zien.

Ondanks de toevoeging van meer accu’s heeft de Niro EV met 451 liter een grotere kofferbak dan de Niro Hybrid. Het scheelt slechts 15 liter, maar toch. De accu’s van de elektrische Niro zijn onder de wagenbodem weggewerkt, wat zorgt voor een laag zwaartepunt.

De Niro EV komt later dit jaar op de markt, de prijzen zijn nog niet bekend.