Teaser Audi A1

Oké, je ziet nog niet veel maar toch is dit het eerste officiële beeld van de nieuwe generatie Audi A1. De onthulling komt snel dichterbij.

Audi toont een stukje van de nieuwe A1 om ons op te warmen voor de onthulling van het nieuwe model. Wanneer die plaatsvindt is nog niet bekend, maar het kan niet lang meer duren. Op de foto die het merk heeft gepubliceerd op Facebook zien we alleen een wiel en een stukje van de zijkant.

Uit de begeleidende tekst maken we op dat er voor de nieuwe A1 veel personalisatiemogelijkheden zijn. “De nieuwe A1 is zo individueel als jij”, staat er onder andere te lezen. De wielen, het dak en de spoilers van het nieuwe model zijn straks in afwijkende kleuren uit te voeren.

De A1 maakt gebruik van het MQB-platform, net als broertje Volkswagen Polo. Er staan diverse moderne benzinemotoren klaar, zoals de driecilinder 1.0 TFSI en de 1.5 TFSI met zeilfunctie en uitschakelbare cilinders. Later volgt de krachtige S1-uitvoering met 2.0 TFSI-motor. Het is nog niet bekend of Audi ook dieselmotoren opneemt in het assortiment.