Hou je vast: vier spiksplinternieuwe modellen, één vernieuwd model, vier eerste rij-indrukken, één uitgebreide rijtest... Dit weekoverzicht staat bomvol nieuws.

De eerste onthulling afgelopen week vond plaats tijdens  de 24 Uur van Le Mans. Het ging dan ook om een echte rijdersauto, tegelijk ontwikkeld met de performance- en racevarianten: BMW's nieuwe topmodel 8 Serie Coupé. Lees ook onze andere nieuwtjes rondom Le Mans.

Ook nieuw

De nieuwe generatie Audi A1 moet sportiever ogen dan zijn voorganger. De compacte hatchback wordt alleen als Sportback verkrijgbaar en niet langer met dieselmotoren. Het laatste geldt ook voor de nieuwe Volvo S60. De sedan komt wel met twee plug-in hybride aandrijflijnen, inclusief de door Polestar getunede versie. Na 20 jaar mag de derde generatie Suzuki Jimny met pensioen. De nieuwe, vierde generatie is er nu om het iconische model nieuwe glans te geven. Mazda heeft de MX-5 vernieuwd. De tweeliter benzinemotor is nu krachtiger en de veiligheidssystemen zijn uitgebreid. Oh, en wellicht komt ook de Toyota Camry terug, als hybride.

Kia Ceed 2018

Rij-indrukken en rijtest

We waren deze week op diverse locaties om kennis te maken met nieuwe modellen. We reden de derde generatie, 'Europese' Kia Ceed; de Mercedes-Benz C-Klasse vol nieuwe, onderhuidse techniek; de Citroën Berlingo, de 'ludospace' met de frisse uitstraling; en de grondig vernieuwde Jeep Renegade. Uitgebreidere tests van deze modellen volgen nog. Deze week hebben we alvast een uitgebreide rijtest toegevoegd van de Audi A5 Sportback g-tron, die ook op CNG (aardgas/groengas) kan rijden. 

Overig nieuws

We hebben meer te melden over de vernieuwde Jeep Renegade: uitgebreide informatie over de motoren, rijhulpsystemen, infotainment en off-road-functies. Hyundai heeft de prijzen bekendgemaakt van de elektrische SUV Kona. Er zijn drie versies te bestellen, waarvan de topversie als eerste arriveert. Ook is bekend hoeveel de BMW M2 Competition kost. Twee diesels en een benzineversie: Audi heeft bekend gemaakt welke motoren er leverbaar worden in de Q8, het nieuwe SUV-topmodel van het merk. Tot slot vind je meer informatie over de aanstaande, cross-over achtige Ford Focus Active. Ook de video van onze rijtest met de nieuwe Nissan Leaf willen we je niet onthouden. Hoe ver kom je op één lading stroom?