Aston Martin DBS Superleggera

Binnenkort wordt de auto officieel onthuld, maar nu al hebben we de eerste foto van de Aston Martin DBS Superleggera. Het topmodel van de DB11 zou een vermogen van zo’n 700 pk hebben.

Aston Martin stoft de naam DBS af voor een nieuwe topuitvoering van de DB11, zo kondigde het merk in april aan. Nu hebben we de eerste foto. Het plaatje is stiekem gemaakt tijdens een besloten bijeenkomst ergens in Azië.

De nieuwe DBS is net als eerdere modellen van Aston Martin door Touring Superleggera onder handen genomen. De Italiaanse carrosseriebouwer heeft de DB11 een indrukwekkende nieuwe grille, een nieuwe bumper met grote luchtinlaten, een motorkap met grotere roosters, andere koplampen en enorme side skirts aangemeten.

Onder de motorkap ligt de 5,2 liter V12-motor uit de DB11. In de DBS Superleggera zou deze motor volgens de geruchten een vermogen van zo’n 700 pk produceren. Nog meer mooi nieuws: er komt ook een cabrio-uitvoering aan, die door Aston Martin traditiegetrouw weer Volante wordt genoemd.