De iconische namen DBS en Superleggera keren terug op één auto. Aston Martin presenteert de DBS Superleggera, met 725 pk vermogen...

Maak kennis met de Aston Martin DBS Superleggera, het nieuwe topmodel van het Britse sportautomerk. De naam DBS keert terug op een auto die is gebaseerd op de DB11, maar daar zie je aan de buitenkant weinig meer van. De Italiaanse couchbuilder Touring Superleggera tekende het ontwerp van de nieuwe DBS. Opvallende elementen zijn de enorme, hoogglans zwarte grille en de aerodynamische toevoegingen. De dubbele diffusor en de achtervleugel zorgen mede voor een neerwaartse druk van 180 kilogram op topsnelheid.

Diverse nieuwe bodypanelen zijn gemaakt van koolstofvezel, waardoor het gewicht met 72 kilogram is afgenomen ten opzichte van de DB11. Wat overblijft is 1.693 kilogram. Onder de nieuwe motorkap schuilt de 5,2 liter V12 uit de DB11, die door Aston Martin is opgevoerd tot 725 pk vermogen en 900 Nm koppel. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in slechts 3,4 seconden en pas bij 339 km/u is de koek op. Een achttraps automaat van de Duitse specialist ZF verzorgt het schakelwerk.

Het onderstel is aangepast om een nóg betere mix van comfort en sportiviteit te kunnen bieden. Onder andere vernieuwde actieve dempers dragen hieraan bij. De 21 inch wielen zijn voorzien van Pirelli-banden, die specifiek voor de DBS zijn samengesteld.

De leveringen van de DBS Superleggera starten in het derde kwartaal van dit jaar. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar reken op zo’n 330.000 euro.