Jaguar zet zijn eerste serieuze stappen op het gebied van de elektrische auto. De I-Pace heeft 400 pk vermogen, vierwielaandrijving en een actieradius van 480 kilometer.

Hier is de Jaguar I-Pace! Op de autoshow van Genève volgende week is de elektrisch aangedreven SUV voor het eerst te zien. Met de I-Pace pakt Jaguar het serieus aan, dit is geen excuusauto 'om maar een elektrisch model aan te kunnen bieden'. De SUV heeft een 90 kWh accupakket, goed voor actieradius van 480 kilometer volgens de nieuwe WLTP-meetmethode. Opladen met een snellader kan in 40 minuten (80 procent), volledig opladen via een wallbox duurt 10 uur.

De I-Pace heeft twee elektromotoren, een bij de vooras en een bij de achteras. Ze produceren een systeemvermogen van 294 kW (400 pk) en een koppel van 696 Nm, dat direct bij wegrijden beschikbaar is. De I-Pace sprint desgewenst in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u en is daarmee sneller dan alle andere SUV’s van het merk.

De I-Pace zit qua formaat precies tussen de E-Pace en F-Pace in. Jaguar belooft dat de I-Pace veel ruimte biedt, omdat de accu’s in de wegenbodem zijn weggewerkt. De bagageruimte is in ieder geval groot: 656 liter. Door de slimme plaatsing van de batterijen is het zwaartepunt laag en de gewichtsverdeling over de voor- en achteras precies 50/50.

Je kunt de I-Pace vanaf nu al bestellen, de vanafprijs bedraagt 80.380 euro.