Tijdens The Festival, het aanstaande paardensportevenement van de bekende Jockey Club, showt Bentley de speciaal voor de gelegenheid uitgevoerde Bentayga by Mulliner.

Sinds Bentley eind 2015 de meest luxe SUV ter wereld onthulde heeft de personaliseringsafdeling Mulliner er elk jaar wel een speciaal model van aangekleed. Dit jaar staat de 'Bentayga by Mulliner' in het teken van de hippische sport. De showcar zal over 2 weken dan ook te zien zijn op het paardensportevenement The Festival in Cheltenham. 

Net als bij Bentley zelf hecht organisator The Jockey Club aan erfgoed en luxe. Mulliner heeft dit 'vertaald' door materialen en technieken uit de paardensport toe te passen, zoals het combineren ('cross-banding') van meerdere soorten hout. Het resultaat is te zien in het dashboard en de deurpanelen. 

Bentley Bentayga by Mulliner 2018

De lakkleur van de nieuwste Bentayga by Mulliner is een soort van 'British racing green'. De Blackline Specification voegt zwarte accenten toe, de deels zwart gespoten wielen passen daar uitstekend bij. Als tint voor het leder in de cabine (dashboard, middenarmsteun en dergelijke) is gekozen voor Cumbrian Green, de stoelen en de binnenzijde van het stuur zijn echter uitgevoerd in de kleur van zadelleer. Her en der zijn afbeeldingen van paarden en jockeys geborduurd.