Mercedes-Benz heeft diverse nieuwtjes op de autosalon van Genève. De belangrijkste, de AMG GT 63 vierdeurs coupé, bewaart het merk voor morgen, als de autoshow van start gaat in het Palexpo beurscomplex. Elders in de stad maken we alvast kennis met de vernieuwde C-Klasse, die zijn opwachting maakt in AMG C 43-uitmonstering.

Morgen pas gaat de autosalon van Genève écht van start, maar nu al kunnen we kennis maken met de vernieuwde Mercedes-Benz C-Klasse. Het nieuwe neusje staat de C-Klasse goed en met de C-vormige achterlichten is de auto makkelijk te onderscheiden van de grotere E- en S-Klasse. De koplampen met led-techniek zien er hoogwaardig uit en de specifieke AMG-aankleding tilt de uitstraling naar een hoger niveau.

Binnenin valt het digitale, 12,3 inch grote instrumentarium op, dat met aanraakknoppen vanaf het nieuwe stuur is te bedienen. Het scherm ziet er fraai uit en werkt bijzonder snel. Voor de C 43 zijn er specifieke AMG-functies toegevoegd, zoals een racetimer en een G-krachten-meter.

Meer power

De technische wijzigingen van de reguliere motorversies maakte Mercedes-Benz al eerder bekend, hier in Genève kunnen we die van de AMG C 43 daaraan toevoegen. De 3.0 V6 turbomotor van de sportieve uitvoering heeft grotere turboladers, waardoor het vermogen met 23 pk is toegenomen tot 390 pk. De 9G-Tronic automaat schakelt sneller dan voorheen, waardoor de 0-100 km/u sprinttijd is verkort tot 4,7 seconden.

Meer Mercedes-nieuws volgt morgen, dan vertellen we je alles over de AMG GT 63 vierdeurs coupé.