BMW heeft op de autosalon van Genève de M8 Gran Coupé onthuld. Het is nog een concept car, maar binnen enkele jaren kunnen we een productiemodel tegemoet zien.

“Behoorlijk serieus.” Zo omschrijft de woordvoerder van BMW de nieuwe M8 Gran Coupé concept car. “De neus, het lijnenspel: dit is wel wat je kan verwachten straks.” De gele led dagrijverlichting doet denken aan de koplampen van een race-auto: “Een beetje Le Mans-style.”

De 8 Serie Gran Coupé wordt de opvolger van de 6 Serie Gran Coupé. “Eerst komt de 'gewone' 8 Serie Coupé, die kunnen we dit jaar al verwachten.” De nieuwe modellen staan een stapje hoger in de markt dan hun voorgangers, omdat BMW 'nog meer aanwezig wil zijn in het allerhoogste segment'. “de nieuwe M8 wordt het vlaggenschip van BMW. In die zin zou je hem kunnen vergelijken met 8 Serie uit de jaren ’90, die ook de absolute top van het toenmalige BMW gamma vormde.”

De naam M8 en de bijbehorende aankleding is niet alleen stoerdoenerij om het studiemodel kracht bij te zetten. “Ja, er komt echt een M8”, besluit de woordvoerder.