Slechts 4 jaar. Dat is de levensduur van de eerste generatie BMW X4. Het nieuwe model staat op de autosalon van Genève als primeur.

De nieuwe BMW X4 is de tweede wereldpremière van BMW op de autosalon van Genève. Het merk presenteert hier namelijk ook de M8 Gran Coupé Concept, waarover we al eerder schreven. De nieuwe X4 volgt na slechts 4 jaar de eerste generatie op, terwijl de normale levenscyclus van een model zo’n 7 à 8 jaar is. Dat is volgens de woordvoerder een bewuste keuze van BMW: “De nieuwe X4 is samen met de nieuwe X3 ontwikkeld en volgt daarom nu op dat model. Bij de eerste generatie X4 dachten we halverwege: hé, laten we ook een X4 ontwikkelen.” De twee modellen lopen vanaf nu dus mooi met elkaar in de pas.

De nieuwe X4 is een centimeter lager dan het uitgaande model, maar belangrijker nog: veel langer. “Hierdoor konden we een mooiere coupélijn maken en ook meer onderscheid aanbrengen ten opzichte van de X3. Dat hebben we ook gedaan met de slanke achterlichten. Het nieuwe model ziet er daardoor veel eleganter uit.”

De woordvoerder had gehoopt de prijzen te kunnen melden vandaag, maar de puntjes moeten nog op de i worden gezet. Nog heel even geduld dus. De X4 komt in de zomer op de markt.