Porsche neemt op de autosalon van Genève een voorschot op zijn tweede, volledig elektrisch aangedreven model. De Mission E Sport Turismo is een mix tussen een coupé, een stationwagon en een SUV.

Porsche heeft een leuke verrassing bewaard voor de autosalon van Genève, de opvallende concept car Mission E Cross Turismo. Deze bijzondere mix van coupé, SUV en stationwagon is de directe voorbode van de tweede elektrische Porsche, waarvan nog niet bekend is wanneer die komt. De eerste op basis van de Mission E Concept uit 2015 krijgen we later dit jaar te zien. Dat is een sedan die iets onder de Panamera wordt gepositioneerd qua prijs en formaat.

“Dit tweede studiemodel laat meer zien van alle drie de versies van de Mission E die we gaan uitbrengen”, aldus de woordvoerder. “De Cross Turismo staat dichter bij de productiefase dan de vorige Mission E concept car, wat je bijvoorbeeld kunt zien aan het dashboard dat behoorlijk realistisch is.”

De aandrijflijn zal in alle Mission E-modellen hetzelfde zijn en dus heeft de Cross Turismo dezelfde elektromotoren en hetzelfde accupakket als de eerdere Mission E Concept. De bijbehorende cijfers: 600 pk en 500 kilometer rijbereik. “We pakken elektrisch rijden serieus aan, we doen het niet om de uitstoot van onze andere modellen te compenseren.”