Renault toont op de autosalon van Genève een bijzondere toekomstvisie: de EZ-Go Concept. Volgens deze visie bewegen we ons in 2022 al met dit soort robottaxi’s voort in de stad.

Is het een auto, een rijdende capsule of een robottaxi? De Renault EZ-Go (spreek uit: 'easy-go') is een vreemde eend in de bijt op de autosalon van Genève. Deze elektrisch aangedreven 'auto' is de toekomstvisie van Renault op mobiliteit in de stad.

“Je ziet dat het een realistisch, praktisch concept is en geen futuristisch gelijnd model. Daarmee willen we laten zien dat dit soort mobiliteitsoplossingen realistisch zijn en echt gaan komen”, aldus de woordvoerster van het merk. Ze verwacht dat het merk daadwerkelijk in 2022 al met zo’n soort concept kan komen. De EZ-Go heeft geen stuur en kan op niveau 4 autonoom rijden. “Wij denken dat je geen stuur nodig hebt in de EZ-Go.” Dat betekent wel dat de auto bij bepaalde weers- en wegomstandigheden niet kan rijden.

Bijzonder aan deze robottaxi is dat Renault ‘m ook ziet als een auto die door mensen gekocht kan worden. “Je kunt de auto kopen voor eigen gebruik of er een bestellen via een smartphone-app, als robottaxi. Ook voor gemeentes zijn dit soort oplossingen wenselijk, omdat ze hiermee emissievrij vervoer in de stad kunnen stimuleren.”