Subaru heeft als relatief klein merk toch bijna altijd een leuk nieuwtje op de autosalon van Genève. Dit keer heeft het merk de Viziv Tourer Concept meegenomen.

De Viziv Tourer Concept is het achtste Viziv-studiemodel van Subaru in 5 jaar tijd. “De Tourer Concept is een nieuwe demonstratie van de huidige ontwerptaal van Subaru”, zegt de woordvoerder. Het design evolueert wel, want dit nieuwe studiemodel heeft meer vloeiende lijnen en straalt iets meer elegantie uit.

De Viziv Tourer is geen directe voorbode van een nieuw model van Subaru: “Wie weet wat er overeind blijft? Je gaat in ieder geval wel elementen van de Viziv Tourer Concept terugzien in toekomstige modellen van Subaru.”

Ook voor klanten met andere wensen

Met het nieuwe studiemodel laat Subaru ook zien dat het merk graag nieuwe klanten wil aantrekken: “Bij Subaru deden ze eigenlijk altijd hun eigen ding voor een trouwe klantengroep: degelijke auto's bouwen met vierwielaandrijving en een boxermotor. Maar nu zet het merk ook in op nieuwe klanten, die ook dingen eisen als een elegant ontwerp en mooie materialen in het interieur. Op die gebieden maakt Subaru op dit moment echt een vertaalslag.”