In 2008 onthulde Lexus de IS F, met een speciaal ontwikkelde vijfliter V8-motor. Inmiddels bestaat het F-label 10 jaar.

De formule is altijd hetzelfde gebleven: "Elke bestuurder kan - ongeacht het niveau - het rijplezier van een Lexus F-model ervaren. De auto kan dusdanig ingesteld worden dat hij past bij het niveau van de bestuurder", aldus een technicus van het F-programma. Altijd alles onder controle dus.

De 'F' van de gespierde auto's verwijst naar het Fuji Speedway-circuit. Daar worden de performancemodellen getest en ingesteld op de best mogelijke prestaties, rijeigenschappen en kracht. Overigens gebeurt dit ook wel op de Nürburgring.

De RC F 10th Anniversary

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum brengt Lexus de 'limited edition' RC F 10th Anniversary uit. De achterwielaangedreven sportcoupé RC F krijgt standaard het Carbon Pack mee (motorkap, dak en actieve achterspoiler in koolstofvezel), het Torque Vectoring-differentieel, straffere performance-dempers en de actieve veiligheidssystemen van Lexus Safety Sense+. 

Lexus RC F 10th Anniversary

De matte lakkleur Nebula Grey is aan het jubileummodel voorbehouden. Ook portiergrepen, spiegelkappen, side skirts en de haaienvin-antenne hebben een matte kleur. Dit in tegenstelling tot de hoogglans 19 inch wielen. De blauwe kleur van de remklauwen keert terug in het interieur, dat als thema 'Blue Carbon' meekrijgt. De sportstoelen zijn te verwarmen en te ventileren. De V8-motor levert 477 pk in de 10th Anniversary.

Genève

Lexus laat de RC F 10th Anniversary voor het eerst aan het publiek zien op de Autosalon van Genève, die vandaag de deuren voor het publiek heeft geopend. Daar staat trouwens ook de RC F Sport Black Edition, geïnspireerd op de zwarte kalligrafie-inkt 'sumi'. Die uitvoering heeft een hybride aandrijving, met een systeemvermogen van 223 pk.