De nieuwe S-Edition geeft de Renault Talisman (Estate) een sportievere look. Daar hoort natuurlijk een potente motor bij. De nieuwe 1,8 liter genereert 225 pk. 

Renault breidt het gamma van de Talisman en Talisman Estate uit met een 'racey' S-Edition. De nieuwe uitvoering, die vanaf september in de verkoop gaat, bouwt voort op het uitrustingsniveau Intens. Onder meer het 4Control Pack (vierwielsturing) en Electronic Damper Control zijn standaard op de S-Edition. 

De buitenzijde wordt verfraaid met zwarte 19 inch wielen in Alizarine-design, getint glas achteraan, Pure Vision Full Led-lichtunits vóór, chromen treeplanken en zwarte spiegelkappen. Het stuurwiel, de pookknop en deur-inzetstukken worden standaard in zwart leder uitgevoerd, de pedalen en andere elementen in aluminium. De naam S-Edition keert terug op diverse badges en borduursels. 

Nieuwe TCe-benzinemotor

De Talisman S-Edition kan later dit jaar worden besteld met verschillende dieselmotoren. Daarnaast biedt Renault een geheel nieuwe benzinekrachtbron aan voor deze Talisman: de TCe 225 met, juist, 225 pk. De motor biedt daarnaast maximaal 300 Nm trekkracht, dit is dus een potente motor die geheel samengaat met de sportieve look van de nieuwe editie. Momenteel is op de Autosalon van Genève de afgebeelde Talisman Estate S-Edition te zien.