McLaren Automotive is met veel modellen aanwezig op de autobeurs in Genève. En het brengt nieuws over de toekomstige supercar.

Op de autosalon van Genève is de supercar McLaren Senna voor het eerst door het publiek te bewonderen. Het merk heeft gelijk maar meerdere uitvoeringen meegenomen, waaronder de standaarduitvoering (zie video onderaand) en de track-only GTR-uitvoering. Individualiseringsafdeling McLaren Special Operations (MSO) heeft ook een eerste van vijf thema-auto's van de Senna uitgewerkt. 

McLaren Senna 'Carbon Theme'

Daarvoor heeft MSO de gehele body van de Senna uitgevoerd in zichtbaar koolstofvezel. Het interieur is afgewerkt met Carbon Black Alcantara. De zevenspaaks wielen zijn nieuw binnen de MSO-collectie. De Senna Carbon Theme heeft details in de gele en groene kleuren die indertijd de helm sierden van  McLaren Formule 1-coryfee Ayrton Senna. Deze customizing maakt de thema-auto ruim 335.000 euro duurder dan het miljoen van de basis-Senna. Overigens zijn alle beschikbare Senna-exemplaren reeds uitverkocht.

McLaren 720S by MSO

McLaren 720S by MSO

MSO showt tevens een nieuwe 720S. Deze uitvoering in Atlantic Blue lak wordt met een interieur van klassiek zadelleder gecombineerd. Het exterieur is afgewerkt met donkere accenten en zirkonium ramen. De auto is volgehangen met luxe features waaronder verwarmbare en elektrisch bedienbare stoelen, soft-close deuren, cruise control, een elektrisch instelbare stuurkolom, climate control en infotainment - features waarover een 'typische McLaren-eigenaar' graag beschikt. Het merk demonstreert zo dat een auto uit de Super Series ondanks de extra's nog altijd in staat is een 2,9 seconden durend 0-100 km/u-sprintje neer te zetten. De 720S kost omgerekend ruim 315.000 euro. 

Teaser McLaren Hyper-GT 'BP 23'

McLaren Hyper-GT 'BP23'

Op de beurs heeft CEO Mike Flewitt van McLaren Automotive bevestigd dat de 'Hyper-GT' met de codenaam BP23 er zeker komt. De onthulling zal nog dit jaar plaatsvinden. Ter gelegenheid hiervan heeft het merk de twee bij dit artikel gevoegde teasers verspreid. 

Het gaat om een supercar in de Ultimate Series, de opvolger van de Senna. De nieuwkomer krijgt, net als de iconische F1 straatauto uit de jaren '90, een driezitscockpit waarbij de bestuurder in het midden zit. De Hyper-GT zal echter sneller worden dan de F1, die een top had van 391 km/u. De prijs, exclusief belastingen, komt op 1,3 miljoen euro te liggen. Alle 106 te bouwen exemplaren zijn al uitverkocht.