Polestar 1

Het jonge merk Polestar heeft de inschrijvingen voor de Polestar 1 geopend. Je kunt vanaf nu een aanbetaling doen, die recht geeft op een plek in de wachtrij. De productie van de plug-in hybride coupé is namelijk beperkt.

Het nieuwe merk Polestar, een zusterbedrijf van Volvo, opent de orderboeken voor zijn eerste model, de Polestar 1. Geïnteresseerden kunnen een aanbetaling doen van 2.500 euro en verzekeren zich daarmee van een plek in de wachtrij. Het bedrag krijg je teruggestort als je uiteindelijk toch van de koop afziet.

Volgens Polestar zijn er 7.000 geïnteresseerden, mensen die in een eerder stadium al hebben aangegeven dat ze misschien een Polestar willen kopen. Die mensen kunnen nu dus hun interesse omzetten in een aanbetaling. Polestar biedt vanaf nu de mogelijkheid om online alvast een auto naar eigen smaak samen te stellen, zodat je een beter beeld krijgt van het model. Het plaatsen van een definitieve order volgt in een later stadium.

De Polestar 1 is een coupé op basis van de Volvo S90 en voorzien een hybride aandrijflijn met viercilinder benzinemotor en een krachtige elektromotor. Het systeemvermogen is 600 pk, het totale koppel maar liefst 1.000 Nm. De Polestar 1 kan (in theorie) 150 kilometer volledig elektrisch rijden.