Schets Audi e-tron GT

Audi heeft de komst van een elektrisch aangedreven supersedan aangekondigd. Het merk geeft meteen al een schets vrij waarop een veelbelovend ontwerp is te zien.

Audi komt in 2020 met de e-tron GT. Deze sportieve en luxe sedan is zojuist door het merk aangekondigd en gaat gebouwd worden in dezelfde fabriek als de R8 supercar. Het definitieve ontwerp krijgen we over 2 jaar te zien, maar nog dit jaar presenteert Audi een realistisch voorproefje in de vorm van een conceptmodel.

De nieuwe GT wordt een grote, luxe auto met coupé-trekjes en moet gaan concurreren met de snelste versies van de Tesla Model S. De schets die het merk nu vrijgeeft laat alvast een beetje zien wat we kunnen verwachten.

De e-tron GT wordt gezamenlijk ontwikkeld met de Mission E van zustermerk Porsche. Die auto krijgen we dit jaar al te zien. De eerste serieuze, elektrisch aangedreven Audi wordt eveneens dit jaar onthuld, maar dat is niet de GT. Audi trapt af met de Q6 e-tron, een middenklasse-SUV. Het merk heeft bekend gemaakt dat die auto zo’n 80.000 euro gaat kosten in Nederland.