In juni zal Audi z'n nieuwe vlaggenschip, de SUV Q8, onthullen. Het is deel van een modeloffensief waarbij alleen al dit jaar meer dan twintig nieuwe modellen worden geïntroduceerd.

In 2018 introduceert Audi meer nieuwe modellen dan ooit tevoren. Dat zei Rupert Stadler, CEO van het merk, deze week tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2017. De strategie 'Audi. Vorsprung. 2025' voorziet dit jaar alleen al in meer dan twintig nieuwe modellen, elke 3 weken een.

In juni haalt Audi het doek van z'n nieuwe vlaggenschip, de SUV Q8. Technisch gezien deelt deze nieuweling de bodemplaat met de Q7, de Bentley Bentayga en Porsche Cayenne, uiterlijk krijgt de Q8 echter een body die er anders uitziet. De nieuwe ontwerpstijl van de A8, A6 en A7 Sportback zal hierin terug te zien zijn, zij het dat de Q8 een afwijkende grille krijgt. Met dit radiatorrooster zal voortaan de Q-reeks (SUV's) in het achteruitkijkspiegeltje te onderscheiden zijn van andere Audi-families. 

De Q8-onthulling vindt plaats in Shanghai, waar in juni 30 jaar autoproductie in China wordt gevierd. Vrij snel erna wordt de Q80 leverbaar. Tegen welke prijs en met welke specificaties, daarop is het nog even wachten. Het uiterlijk zal geen grote verrassing meer zijn, na de twee eerder getoonde conceptcars Q8 en Q8 Sport