Volkswagen Golf GTI 'First Decade'

Volkswagen heeft de eerste foto vrijgegeven van de Golf GTI die het merk presenteert op de jaarlijkse GTI-meeting bij de Oostenrijke Wörthersee. Het is een van de twee studiemodellen die het merk laat zien op het GTI-feestje.

Elk jaar rond Hemelvaartsdag komen duizenden Volkswagen-liefhebbers uit heel Europa in Oostenrijk bij elkaar voor de GTI-meeting. Traditiegetrouw kleedt Volkswagen het evenement aan met speciale GTI-modellen, die door trainees van het merk optisch en technisch zijn aangekleed.

Op de foto is, tussen de ‘jonge talenten’ die het studiemodel hebben ontwikkeld, een Golf GTI te zien die in diverse kleuren blauw is uitgevoerd. De striping op de motorkap en het dak valt direct op, maar ook de lichtblauwe accenten in de voorbumper en op de wielen zijn herkenningspunten. Op het kenteken is te zien dat de speciale Golf GTI de naam First Decade heeft gekregen.

Welke aanpassingen de auto heeft ondergaan, behalve de optische die op de foto te zien zijn, is niet bekend. Reken in ieder geval op meer vermogen en een flinke upgrade van het audiosysteem.