Op internet zwerven de eerste beelden rond van wat zeer waarschijnlijk de nieuwe Subaru Forester is. De officiële onthulling vindt eind deze maand in New York plaats.

We houden nog even een slag om de arm, maar het lijkt erop dat we de eerste beelden van de nieuwe Subaru Forester te pakken hebben. De auto is te zien op foto’s die zijn gemaakt van een onbekend tijdschrift, waarschijnlijk uit Japan.

Subaru is bij het vernieuwen van de Forester voorzichtig te werk gegaan. De hoofdlijnen van de huidige generatie zijn bewaard gebleven in het nieuwe ontwerp. De wijzigingen zijn aan de achterkant het grootst, door de toevoeging van een chromen strip die de achterlichten verbindt.

Mocht je op basis van deze afbeeldingen denken dat het om een facelift gaat, dan heb je het mis. Onderhuids is de Forester compleet vernieuwd, de auto staat op het platform van de nieuwe Impreza. Boxermotoren, een CVT-automaat en vierwielaandrijving zijn uiteraard weer van de partij, net als Eyesight – de verzamelnaam voor de actieve veiligheidssystemen van Subaru.

Eind maart op de autoshow van New York presenteert het merk de nieuwe Forester officieel.