Cadillac plakt het sportieve V-Sport-label nu ook op zijn topmodel CT6. Een 550 pk sterke V8-motor moet zorgen voor aansprekende prestaties.

Cadillac komt met een nieuwe, sportief getinte topvoering van zijn topmodel CT6. Het V-Sport-label kennen we al van andere sportieve Cadillacs en wordt nu ook op de CT6 geplakt. V-Sport staat voor heel veel vermogen en dat heeft de CT6 V-Sport dan ook. Hoe veel dan? 550 pk. En het koppel is 850 Nm. De 4.2 achtcilinder twinturbomotor is gekoppeld aan een automaat met tien versnellingen.

De V-Sport is uitgerust met een limited slip-differentieel voor meer grip in de bocht. De besturing en vering zijn aangepast en ook de elektronisch instelbare dempers zijn gemodificeerd. Verder heeft de CT6 V-Sport een sportuitlaatsysteem en remmen van specialist Brembo.

De sportieve topuitvoering is subtiel aangekleed, met zwarte accenten, specifieke bumpers en aangepaste led-verlichting. Om de 20 inch wielen liggen banden die specifiek voor de CT6 V-Sport zijn ontwikkeld.

Wanneer de CT6 V-Sport naar Nederland komt en wat hij gaat kosten is nog niet bekend.