BMW heeft bij de presentatie van zijn jaarcijfers meer bekend gemaakt over de aanstaande elektrische modellen. De komende jaren krijgen we er drie te zien: de iX3, i4 en iNext.

BMW gaat de komende jaren door met het investeren in elektrische auto’s. Het eerste volledig elektrische model van BMW (na de i3) is de iX3. Dat is geen cross-over-variant van de i3, maar een elektrische uitvoering van de SUV X3. BMW belooft meer bekend te maken op de autoshow van Peking, later dit jaar. Wellicht toont het merk dan ook een studiemodel. BMW wil de iX3 in 2020 op de markt brengen.

Het echte vuurwerk komt daarna. BMW ontwikkelt twee nieuwe auto’s, die alleen met een elektrische aandrijflijn op de markt komen. De i4, die BMW op de autosalon van Genève heeft aangekondigd, is de auto die voortkomt uit de i Vision Dynamics concept car (foto's) van vorig jaar. Met deze auto gaat BMW de concurrentie aan met Tesla.

De iNext, de derde elektrische auto die we binnen 5 jaar van BMW kunnen verwachten, wordt de technologische vaandeldrager voor het merk. Naast elektrische aandrijving gaat het bij dit model om zelfrijdende techniek en vooruitstrevende infomediamogelijkheden. Voor zowel de i4 als de iNext belooft BMW een groot rijbereik, van tussen de 550 en 700 kilometer. Beide auto's zullen in Duitsland geproduceerd worden. De i4 en iNext komen na 2020 op de markt, maar we hoeven niet zolang te wachten om een beeld te krijgen. Van de i4 liet BMW al eens een studiemodel zien en de komende jaren volgen er nog een aantal, ook van de iNext.