Cadillac heeft in New York de XT4 onthuld. De luxe cross-over in het compacte premiumsegment breidt de modelreeks uit. Daarmee wordt Cadillac bereikbaar voor een kopersgroep die eerder niet bij het Amerikaanse merk terechtkon.

Tijdens een evenement aan de vooravond van de New York Auto Show heeft Cadillac een gloednieuw model onthuld, voor 'een nieuwe generatie luxekopers': een relatief compacte maar premium uitgevoerde SUV cross-over die luistert naar de modelnaam XT4. Bestuursvoorzitter Johan de Nysschen kondigde daarbij aan dat de onthulling het startsein is van een productoffensief, waarbij we tot 2021 bijna elke 6 maanden een nieuw Cadillac-model gaan zien. 

Bijna elke 6 maanden tot 2021 een nieuw Cadillac-model 

Strategie Y

Het merk introduceerde tegelijk met de SUV een nieuwe uitrustingsstrategie. Onder de noemer 'strategie Y' wordt de basisuitvoering Luxury vergezeld van de twee alternatieve uitrustingslijnen, Premium Luxury en Sport. Deze drie zullen leverbaar worden in zeven interieurstijlen die elk bestaan uit op elkaar afgestemde kleuren, materialen en afwerkingen. De bijna 4,6 meter lange cross-over zou achterin veel passagiersruimte bieden. De kofferbakruimte meet een forse 1.385 liter. 

De XT4 kent één - nieuwe - motor, een tweeliter turbo met directe injectie en start/stopsysteem. Nieuw is cilinderdeactivering, om brandstof te besparen. Het vermogen ligt op maximaal 237 pk, het koppel op 350 Nm vanaf 1.500 tpm. De 9-traps automaat heeft een dubbele koppeling. De XT4 wordt leverbaar met voorwielaandrijving of All-Wheel Drive.

In het najaar verschijnt de Cadillac XT4 eerst op de Amerikaanse markt, voor een prijs - exclusief Nederlandse belastingen - net onder de 30.000 euro. Het Amerikaanse model wordt standaard voorzien van features als lichtmetalen wielen, led-voor- en achterlichten, achtvoudig verstelbare stoelen, parkeersensoren achter en dual-zone automatische airco.