Het topmodel van de Mercedes-Benz C-Klasse, de C 63 van AMG, is nu ook vernieuwd. Kopers kunnen voortaan uit nog meer rij-instellingen kiezen.

Begin deze maand showde Mercedes-Benz op de autosalon van Genève de vernieuwde AMG C 43, vandaag is in New York het topmodel C 63 aan de beurt. In een keer komt deze uitvoering straks beschikbaar als Limousine, Estate, Coupé en Cabriolet. Daarmee zijn alle familieleden van de C-Klasse weer helemaal bij de tijd. 

Een van de vernieuwingen betreft AMG Dynamics, die voortaan zes rij-modi biedt: Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Race en Individual. Deze verschillende rijstanden zijn gekoppeld aan rijprogramma's variërend van extra veilig tot hoogst dynamisch: Basic, Advanced, Pro en Master. Die worden automatisch bij de rij-modi gezocht. 

Mercedes-Benz noemt als andere aanpassingen een betere dynamiek, een snellere respons bij schakelen, een moderner interieur en een nieuwe generatie van AMG-stuurwielen. De AMG Ride Control-ophanging is opnieuw getuned. De elektronische 'limited slip' differentieel op de achteras is nu standaard op alle C 63-versies. 

De bekende 4,0 liter V8-biturbomotor wordt weer leverbaar met vermogens van 476 en 510 pk, het koppel van de sterkste variant bedraagt 700 Nm. De 0-100 km/u-sprint neemt rond de 4 seconden in beslag. Met maximaal 290 km/u kunnen de sedan en Coupé het hardst rijden. Prijzen volgen nog.