Hyundai heeft tijdens een bijeenkomst in Hangaar2 in Katwijk aan Zee de indicatieve prijs van de Kona Electric vrijgegeven. De duurste versie met zo’n beetje alle opties en het krachtige 64 kWh accupakket kost ‘minder dan 50.000 euro’.

In juli start Hyundai met de levering van de Kona Electric. De volledig elektrisch aangedreven SUV komt in twee accuversies: 40 en 64 kWh. Die eerste heeft een rijbereik van 300 kilometer, de krachtigste uitvoering komt 470 kilometer ver op een acculading. Hyundai start met het leveren van de 64 kWh-versie en die heeft een prijs van ‘minder dan 50.000 euro’. Daarmee blijft het merk onder de magische grens van 50.000 euro, waardoor over het gehele bedrag 4 procent bijtelling kan worden berekend. Vanaf 2019 geldt het lage bijtellingstarief namelijk alleen tot dat bedrag, daarboven moet 22 procent worden afgerekend.

Ons land krijgt samen met enkele andere landen voorrang op de productieplaatsen in de fabriek. Hyundai Nederland krijgt nog dit jaar 1.750 elektrische Kona’s, waarmee het merk hoopt te kunnen voldoen aan de vraag. Ondanks het toegezegde aantal verwacht de importeur echter dat het aanbod niet groot genoeg is. Daarom is het mogelijk om nu alvast een voorbestelling te plaatsen. Zoals gezegd: in eerste instantie dus voor de 64 kWh-versie, later pas start Hyundai met het noteren van orders van de goedkopere uitvoering.