Maserati presenteert zijn krachtigste auto van dit moment: de Levante Trofeo. Het is ook meteen de eerste SUV van het merk met V8-motor.

Maserati heeft op de autoshow van New York de Levante Trofeo onthuld. Het is de krachtigste Maserati van dit moment. De 3.8 V8 turbomotor levert 590 pk en 730 Nm, het maximale koppel is bij 2.250 tpm beschikbaar. De prestaties mogen er zijn: van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden en een topsnelheid van ‘meer dan 300 km/u’. De Trofeo-uitvoering is net als de andere uitvoeringen voorzien van Q4 vierwielaandrijving.

Maserati heeft ook diverse aanpassingen aan het onderstel gedaan en de gewichtsverdeling is precies 50/50, wat zorgt voor een goede balans in bochten. De Trofeo-uitvoering heeft een extra rijstand: Corsa. In deze stand worden bij het optrekken kleppen in de uitlaat open gezet, verbetert de motorrespons, schakelt de achttraps automaat sneller, staat de luchtvering in een lagere stand, is de actieve demping straffer en laten de elektronische gripsystemen meer ‘speelruimte’ toe.

Ook het uiterlijk is aangepast. De bumpers zijn vernieuwd en voorzien van extra luchtinlaten en koolstofvezel elementen. Andere sportieve elementen zijn de 22 inch lichtmetalen wielen, de vier ovalen uitlaatpijpen en het Trofeo-opschrift bij het Maserati-logo op de C-stijl. Binnenin zijn sportstoelen met luxe Pieno Fiore-leder gemonteerd en het dashboard is verfraaid met mat koolstofvezel accenten en een Trofeo-logo.

De Levante Trofeo wordt als eerste leverbaar in Noord-Amerika, Europa volgt later. Voor het noemen van een prijs is nog te vroeg.