Jaguar gaat twee versies van de supersedan Project 8 aanbieden. Er komt een 'reguliere' uitvoering met vier zitplaatsen en een hardcoreversie met twee stoelen en vierpunts racegordels.

Jaguar start volgende maand met de productie van de Project 8. Er worden slechts 300 exemplaren van gebouwd, met de hand. Jaguar maakt nu bekend dat er versies komen met twee en vier zitplaatsen. Die eerste is de meest hardcore uitvoering, maar net als de vierzitsversie geschikt voor gebruik op de openbare weg.

Bij de uitvoering met twee stoelen is op de plek van de achterbank een metalen plaat aangebracht die zorgt voor 27 procent meer stijfheid. Op deze plaat zijn de bevestigingspunten van de vierpunts racegordels gemonteerd. Door de achterste zitplaatsen te verwijderen wordt de Project 8 12,2 kilogram lichter.

De Jaguar Project 8 is een tot circuitauto verbouwde versie van de XE. Op de voorportieren en het dak na is al het plaatwerk gewijzigd ten behoeve van de aerodynamica of koeling. Onder de motorkap ligt een 600 pk sterke 5.0 V8 benzinemotor. De auto is in Nederland te bestellen voor 151.000 euro, exclusief belastingen (zo’n 90.000 euro).