BMW i Vision Dynamics

BMW presenteert nog dit jaar twee studiemodellen van toekomstige elektrische auto’s. Zowel van de iNext als i4 krijgen we een voorbode te zien.

BMW schotelt ons nog dit jaar twee nieuwe studiemodellen voor. BMW-topman Harald Krüger heeft bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekend gemaakt we later dit jaar kennis kunnen maken met twee concept cars, de voorbodes van de iNext en i4. BMW heeft eerder al aangekondigd dat beide elektrisch aangedreven modellen daadwerkelijk op de markt komen in de toekomst.

Van de i4 liet BMW vorig jaar al een prototype zien, de i Vision Dynamics (foto). Het nieuwe studiemodel is een doorontwikkeling daarvan en staat een flinke stap dichterbij het productiestadium. We hopen ook wat meer technische informatie over de elektrische sedan te krijgen. Eerder al liet het merk doorschemeren dat de i4 een rijbereik heeft van 550 tot 700 kilometer. De auto komt overigens niet voor 2020 op de markt.

Dat laatste geldt ook voor de iNext, die de rol van technologische vaandeldrager heeft binnen het merk. Op het gebied van autonome rijtechniek, elektrische aandrijving en connectiviteit loopt de iNext voorop en met het studiemodel laat het merk zien wat we de komende jaren op die gebieden kunnen verwachten.