Dus jij denkt dat de BMW M2 Competition er lekker uitziet? Dat de rijdynamiek al aan de bovengrens zitten? Neem eerst eens een kijkje tussen de M Performance Parts voor dit model.

BMW presenteert een uitgebreid assortiment aan M Performance Parts voor de onlangs onthulde BMW M2 Competition. De opties, waarvan de meeste leverbaar zijn als Original BMW Accessories, tillen de rijdynamiek en prestaties nog een trede hoger. Een bloemlezing.

Dankzij diverse M Performance Parts komt het gewicht van de M2 Competition iets lager te liggen. Zoals met het M Performance-uitlaatsysteem van roestvrijstaal (dat drie sportieve geluidsmodi levert) inclusief titanium geluidsdemper; het frontpaneel in carbon; het dak, de motorkap met 'powerdome' met deels zichtbare carbon; de nieuwe, 19 inch M Performance-wielen in Y-spaak-design; en de geventileerde, geperforeerde M Compound-remschijven met rode remklauwen.

Een aantal van die accessoires zijn oorspronkelijk ontwikkeld door de BMW Motorsport-divisie. Zaken als het remsysteem en de tot 20 mm verlaagde ophanging van M Performance hebben dan ook een positief effect op dynamisch rijden. Er zijn ook opties verkrijgbaar in fraai koolstofvezel, waaronder de splitter vooraan, de 'nieren' van de grille, de diffuser en spoiler achter. Aanvullend is bestickering in de kenmerkende M-kleuren te bestellen. 

BMW M2 Competition M Performance Parts

Het interieur kan eveneens worden aangevuld M Performance Parts. Denk daarbij aan roestvrijstalen pedalen, carbon op de pookknop en handremgreep, een sportstuur, plus een koolstofvezel/alcantara-interieurkit. Led-projectoren kunnen, bij het openen van de deuren, een graphic op de grond projecteren. 

Voor wie de BMW M2 Competition af en toe op het circuit wil rijden is de M Performance Drive Analyser onmisbaar. In combinatie met een On Board Diagnostics-stick, een - voor BMW-klanten gratis - app en Bluetooth kun je daarmee allerlei gegevens op je smartphone opslaan, analyseren en delen met anderen. Wat denk je nu: hoe ziet jouw ultieme BMW M2 eruit?