Achterlicht Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce onthult later deze week de Cullinan. De komst van een nieuwe ‘Rolls’ is altijd bijzonder, maar de Cullinan is daarnaast ook nog eens de eerste SUV van het merk.

Een belangrijk moment voor het luxemerk Rolls-Royce deze week. Nooit eerder bouwde het merk een SUV maar met de Cullinan komt daar verandering in. De auto wordt op 10 mei onthuld als de meest luxe en exclusieve SUV ter wereld.

Ter voorbereiding daarop mogen we alvast een stukje van de auto zien, namelijk het achterlicht. Eerder gaf Rolls-Royce al afbeeldingen vrij van gecamoufleerde prototypes, waarop te zien is dat de Cullinan volgens Rolls-Royce-traditie een hoekige koets heeft. Dat is niet alleen bepalend voor de uitstraling, maar ook voor de interieurruimte. Ook bij de SUV draait het namelijk om de passagiers die achterin zitten en die hebben niets aan een frivole, aflopende daklijn.

De Cullinan deelt zijn techniek met de nieuwe Phantom, die vorig jaar werd onthuld. De twee modellen zijn de eerste auto's op het nieuwe, aluminium platform van Rolls-Royce. De SUV krijgt ook dezelfde 6,75 liter V12 als de Phantom. In dat model levert die motor 563 pk vermogen en 900 Nm koppel.