Dat wij niet hebben stilgezeten merk je aan de hoeveelheid gereden en bezichtigde modellen die we in dit overzicht behandelen. Nieuwe modelaankondigingen delen we natuurlijk ook met je, maar we beginnen met de rijtests.

Gereden en bekeken

De meest eigenwijze auto in het compacte middensegment, de Subaru Impreza, is onderwerp van onze eerste rijtest. Wat maakt dat je deze auto zou willen rijden? In de tweede test lees je hoe de Lexus LC, die oogt als een conceptcar, rijdt. Je kunt het ook zien en horen in bijbehorende video. Van de Skoda Karoq vindt je eveneens zo'n filmpje. De Ford Fiesta ST maakt de hooggespannen verwachtingen meer dan waar; nu alvast onze eerste rij-indruk.

We woonden daarnaast de Nederlandse perspresentatie bij van de nieuwe generatie Peugeot 508. Daar hebben we alle nog ontbrekende gegevens voor je verzameld. 

Nieuwe modellen en motoren

Yes, de Citroën C5 Aircross is later dit jaar ook in Nederland leverbaar. Het Europese model is nu gepresenteerd, dus zetten we de specificaties daarvan uiteen. Kia geeft de Sportage een bescheiden make-over. Aan de buitenkant zijn de wijzigingen beperkt, maar onder de motorkap is veel nieuws te vinden. Peugeot grijpt de voorjaarsupdate van de 108 eveneens aan voor een nieuwe motor. Andere aanpassingen zijn infotainment en aankledingsopties.

Citroën C5 Aircross

Alle Mazda-modellen behalve de 3 krijgen voortaan een motor die minder schadelijke stoffen uitstoot. Renault neemt de Zoe R110 op in de prijslijst. Door de komst van de nieuwe, sterkere uitvoering gaat het assortiment van de Zoe op de schop. Je vindt de nieuwe prijzen in ons nieuwsbericht.

In de zomer wordt het Lexus NX-assortiment uitgebreid met de Sport Edition. De prijs is reeds bekend. De Ferrari SP38, een uniek 'special project', zal dit weekend te zien zijn op het Italiaanse concours d'élégance Villa d'Este. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

De feestdagen mogen dan voorbij zijn, het evenementenseizoen nog lang niet. Zolang dat duurt publiceren we met enige regelmaat leuke auto-uitjes. Uit of thuis: we wensen je een prettig weekend!