BMW 1 Serie

Het is weer tijd voor de jaarlijkse zomerupdate van BMW. Dit jaar is de belangrijkste wijziging dat het merk op zijn benzinemotoren voortaan een partikelfilter monteert.

Na de dieselmotoren zijn nu de benzineversies aan de beurt voor een roetfilter. Alle motorversies van BMW worden er vanaf komende zomer mee uitgerust. Ook de hybride-modellen van het merk, die een benzinemotor als basis hebben, krijgen zo’n filter. BMW dringt hiermee de uitstoot van schadelijke deeltjes verder terug en voldoet daarmee nu al aan de Euro 6d Temp-norm, die in september 2019 ingaat.

Meer automaat

Steeds meer modellen worden standaard uitgerust met een automatische versnellingsbak. BMW heeft al jaren aanbiedingen waarbij zonder meerprijs een automaat wordt aangeboden op bepaalde motorversies. Het merk gaat vanaf de zomer meer modellen standaard voorzien van een automaat. Het gaat in totaal negentien versies van de 1, 3, 4 en 5 Serie. Daarmee zijn nog niet álle BMW’s standaard uitgerust met automaat, maar wel het merendeel.

Nieuwe kleuren

Voor de BMW 5, 6 en 7 Serie zijn er vanaf de zomer nieuwe lakkleuren beschikbaar en nieuwe afwerkingsmogelijkheden voor het interieur. Voor i8 Roadster is de prijslijst uitgebreid met het aerodynamics package, met onder andere aanpassingen aan de voorbumper om de stroomlijn te optimaliseren.