De aanstaande, elektrisch aangedreven Audi e-tron krijgt geen traditionele buitenspiegels. In plaats daarvan zijn er camera’s, waarvan de beelden worden weergegeven op een beeldscherm.

De Audi e-tron wordt het eerste volumemodel zonder klassieke buitenspiegels. Om de stroomlijn zo gunstig mogelijk te maken, vervangt Audi de grote spiegelbehuizingen door kleine camera’s. De beelden worden weergegeven op oled-schermen, die aan de binnenzijde van de voorste portieren zijn aangebracht.

Volgens Audi levert elke 1/100e minder Cw-waarde 5 kilometer extra actieradius op. Met een waarde van 0,28 Cw is de e-tron zeer gestroomlijnd. Audi heeft berekend dat de waarde gemiddeld 0,7 lager ligt dan die van vergelijke modellen.

Niet alleen de spiegels moesten eraan geloven, het merk heeft meer maatregelen genomen. Zo wordt met de luchtvering de auto boven de 120 km/u 2,6 centimeter verlaagd, voor minder luchtweerstand. Ook kunnen de lamellen in de grille gedraaid worden om de stroomlijn te beïnvloeden. Zelfs aan de kleinste details is gedacht. Neem bijvoorbeeld het opschrift op de banden, waarvan de letters niet uitsteken zoals gebruikelijk maar zijn verdiept.

De Audi e-tron wordt vanaf begin 2019 in Nederland leverbaar.