Autofabrikant Hyundai heeft een plan gepresenteerd om zonne-energie te gebruiken voor de aandrijving van auto’s. Daarvoor kunnen drie verschillende soorten zonnepanelen gebruikt worden.

Op dit moment werkt Hyundai aan een siliconen-zonnepaneel, een semi-doorzichtig paneel en lichtgewicht flexibele zonnecellen. Met een siliconenpaneel op het dak van een elektrische auto kan per dag 30 tot 60 procent van een batterij worden opgeladen. Hoe groot de capaciteit van deze batterij is vermeldt het bericht niet.

Het semi-transparante paneel kan worden gebruikt op auto’s met een verbrandingsmotor, bijvoorbeeld plug-inhybrides. Het zonnepaneel kan tevens dienstdoen als panoramadak terwijl het bijdraagt aan de stroomvoorziening van de auto. De flexibele, lichtgewicht zonnecellen tot slot kunnen worden gebruikt in de motorkap om de oppervlakte van de auto maximaal te benutten.

Hyundai gelooft in een auto die energie opwekt in plaats van verbruikt, al is dat nu nog toekomstmuziek. Vanaf 2019 zal een geselecteerd aantal modellen van Hyundai gebruik gaan maken van een eerste generatie van deze nieuwe technologie.