Personaliseringsafdeling Q by Aston Martin heeft een DBS Superleggera aangekleed, geïnspireerd op de Le Mans winnende DBR1-racewagen uit 1959. Slechts 24 stuks van deze DBS 59 gaan de verkoop in.

Met enige regelmaat laat de Aston Martin-dealer uit het Engelse Cambridge speciale uitvoeringen samenstellen. Nu wilde de dealer het topmodel DBS Superleggera in een klassieke aankleding, geïnspireerd op de iconische Aston Martin DBR1-raceauto die in 1959 de eerste en tweede plek veroverde in de 24 Uur van Le Mans. 

De personaliseringsafdeling Q by Aston Martin liet zich dit geen twee keer zeggen en greep meteen naar de blikken Racing Green-lak. Dit combineert mooi met het glanzend zwarte carbon van het dak, de spiegels en andere onderdelen, net als met de bronzen detaillering van wielen, grille en achterspoiler.

Een tweede klassieke combinatie vinden we in het interieur: leder in obsidiaanzwart en kastanjebruin siert de stoelen, portieren en middenconsole. Het stikselpatroon lijkt regelrecht overgenomen te zijn uit de DBR1. Leuk is dat je een jaren '50 overall, een paar racehandschoenen en racehelm bij de auto cadeau krijgt. Ook een op maat gemaakte, bij het interieur passende kofferset, plus een autohoes horen bij de DBS 59. 

Aston Martin DBS 59 'Q'

De techniek van de DBS Superleggera is onaangeroerd. De Aston Martin DB 59 verschijnt in een oplage van slechts 24 stuks, 'voor elk (overwinnings)uur één'. Elk exemplaar is dan ook genummerd. De speciale DBS is alleen te bestellen bij de Aston Martin Cambridge-dealer. Over de prijs is niets bekendgemaakt. Ook al gaat het om enkele tonnen, de DBS 59 zal stukken bereikbaarder zijn dan de vijf ooit geproduceerde DBR1-exemplaren, die bij veilingen inmiddels 17,5 miljoen pond (zo'n 20 miljoen euro) opbrengen.