Volkswagen heeft de planning voor 2019 klaar. Volgend jaar kunnen we onder andere een nieuwe Golf, een vernieuwde Passat en de elektrisch aangedreven I.D. Neo verwachten.

2019 wordt een druk jaar voor Volkswagen. De COO van het merk, Ralf Brandstaetter, heeft tegen Automotive News een boekje opengedaan over welke nieuwtjes we van het merk kunnen verwachten volgend jaar. Maar liefst vijf belangrijke primeurs staan er op de planning, waaronder de onlangs onthulde SUV T-Cross. Het belangrijkste nieuws is echter de volledig nieuwe Golf, die in de loop van het jaar wordt gepresenteerd. Volgens Brandsteatter gaat de achtste generatie van het model ‘nieuwe standaarden zetten’.

Ook de Passat gaat in 2019 onder het mes, de auto krijgt een facelift waarmee het uiterlijk in lijn wordt gebracht met de meest recente modellen van Volkswagen. We kunnen een flinke technische upgrade verwachten, waarbij vooral de rijhulpsystemen en infotainmentopties worden uitgebreid.

Elektrisch

Het grootste nieuws van Volkswagen in 2019 is misschien wel de I.D. Neo, de eerste elektrische auto in de nieuwe I.D. modellijn. De I.D. Neo is een hatchback met een grote actieradius en een krachtige elektromotor, waarvan we in 2016 al voorproefje te zien kregen (foto 1). De productie van de I.D. Neo start eind 2019.

Het leukste nieuwtje van Volkswagen volgend jaar is de T-Roc Cabrio. De komst van dat model werd eerder dit jaar al aangekondigd en hoewel de productie pas in 2020 begint, presenteert het Duitse merk de cabriolet in 2019 al.