Kandidaten Auto van het Jaar 2019

De finalisten van de Auto van het Jaar 2019-verkiezing zijn bekend. Uit de kandidatenlijst van 38 kanshebbers heeft de jury zeven auto's geselecteerd die doorgaan naar de finale.

De Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-Klasse en Peugeot 508. Dat zijn de auto’s die nog kans maken op de titel Auto van het Jaar 2019. De jury heeft de zeven finalisten geselecteerd na uitgebreide tests met alle kandidaten, tijdens de zogenaamde Tannistest in Denemarken.

De kandidatenlijst van nieuwe auto’s bestond uit 38 modellen. Enkele opvallende afvallers zijn onder andere de Audi A1, BMW 3 Serie, de waterstofauto Hyundai Nexo, de Lexus LS, de elektrische Nissan Leaf en de Volvo V60. Opvallend is ook dat geen enkel nieuw model van de Volkswagen Groep de eindstrijd heeft gehaald.

De zeven finalisten worden begin 2019 aan de tand gevoeld tijdens een test in Frankrijk. Daarbij worden de auto’s niet alleen met elkaar, maar ook met directe concurrenten vergeleken. Op 4 maart 2019, voorafgaand aan de Autosalon van Genève, weten we welke auto de Volvo XC40 opvolgt als Auto van het Jaar.