Skoda geeft de officiële foto's en specificaties vrij van de Kodiaq RS, daags voor het debuut van de performance-SUV op de autosalon van Parijs.

In het vooronder ligt Skoda's krachtigste dieselmotor ooit, een 2,0 liter viercilinder bi-turbo met directe injectie. Die kan 240 pk vermogen leveren en, vanaf 1.750 tpm, 500 Nm koppel.

Daarmee kun je in 7 seconden sprinten van 0 tot 100 km/u, de topsnelheid ligt op 220 km/u. De 7-traps DSG-automaat en intelligente All-Wheel Drive - waarmee ook voorwielaangedreven gereden kan worden - maken de aandrijflijn compleet. 

Toch belooft Skoda een dieselverbruik van slechts 6 l/100 km (1 op 16,7). Daarvoor past het een start/stop-systeem toe, evenals terugwinning van rem-energie. Ook heeft de RS een Eco-modus voor zuinig rijden. Vijf andere rijmodi, van Sport tot Snow, vormen de overige instellingen voor het adaptieve Dynamic Chassic Control. Progressieve stuurbekrachtiging is ook standaard aanwezig.

Skoda Kodiaq RS

Skoda heeft de Kodiaq met RS-badge een agressief uiterlijk meegegeven. De bumpers zijn speciaal voor de performance-uitvoering ontworpen. De grille, spiegels, raamlijsten en dakrails komen in glanzend zwart. De wagen staat op 20 inch grote lichtmetalen wielen die voorzien zijn van 17 inch remmen. 

In de cabine zien we sportstoelen met geperforeerd alcantara, voor goede grip, en een multifunctioneel sportstuurwiel. De Virtual Cockpit geeft in Sport View de snelheidsmeter en toerenteller centraal weer. Standaard krijgt de RS mooie features mee, waaronder een Bolero-infotainmentsysteem en elektrisch verstelbare stoelen met geheugen.