We hebben de meetlat er niet naast gelegd, maar als we ons niet vergissen heeft de nieuwe BMW X5 de grootste grille die ooit op een BMW is toegepast. Op de Autosalon van Parijs maken we kennis met het nieuwe model.

Imposant. Dat is de eerste indruk als je oog-in-koplamp staat met de nieuwe BMW X5. De beroemde ‘nierengrille’ is enorm, hier ga je wel voor aan de kant! Aan de zijkant heeft BMW juist geprobeerd om met subtiele lijnen het enorme formaat van de X5 te maskeren, iets wat goed gelukt is.

De nieuwe X5 debuteert tegelijkertijd met de nieuwe 3 Serie, het dashboard vertoont dan ook diverse overeenkomsten. De haarscherpe beeldschermen, de aluminium details en grote ventilatieroosters vind je ook in de nieuwe sportsedan van het merk. Toch is beleving heel anders, vooral omdat je in de X5 erg hoog zit - voor het betere ‘king of the road’-gevoel. Maar dan wel in stijl, want de X5 zit vol met glimmers, zoals de glanzend zwarte panelen, de doorzichtige versnellingspook en prachtig leer.

De ruimte achterin is groot, hiermee onderscheidt BMW zich van andere luxe SUV’s in het segment. Auto's zoals de nieuwe Mercedes-Benz GLE, die letterlijk op steenworp afstand zijn werelddebuut beleeft. Daarmee heeft de nieuwe X5 op de beursvloer dus direct zijn eerste krachtmeting. We vellen nog geen oordeel, maar zeker is dat de X5 hoge ogen gooit.